Gitarda Entonasyon Ayarı Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere gitarda entonasyon ayarının nasıl yapıldığı konusunda detaylı bilgilendirmeler sağlayacağımız bir yazı hazırladık. Gitarda entonasyon ayarının nasıl yapıldığı konusu hakkında gerçekten çok uzun süreli tecrübelerimizden ve araştırma süreçlerimizden yararlandığımızın garantisini sizlere sunabilirim. Eğer gitarda entonasyon ayarının nasıl yapıldığı konusu hakkında bilgilendirme sağlamak istiyorsanız gerçekten çok doğru bir siteye geldiniz. Çünkü bu yazıyı okuduktan sonra gitarda entonasyon ayarının nasıl yapıldığı konusunda aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacağından eminiz.

Gitarda-Entonasyon-Ayarı-Nasıl-Yapılır

Bu yazıda bulabileceğiniz konu başlıkları şunlardır;
– Gitarda Entonasyon Ayarı Nasıl Yapılır?
Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalarımız ve araştırmalarımız doğrultusunda detaylı bilgiler ve araştırmalar dahilinde hazırladığımız “Gitarda Entonasyon Ayarı Nasıl Yapılır?” isimli yazımıza geçiş yapalım.


Gitarda Entonasyon Ayarı Nasıl Yapılır?

İlk olarak gitarınıza entonasyon ayarı yapabilmek için bir adet “akord etme cihazı”na sahip olmanız gerekmektedir. Eğer mümkün ise bu akord cihazı, dışarıdan ses almayan bir model olsun çünkü dışarıdan ses alan modeller, bazen farklı sesleri de algılayın, farklı bilgiler verebiliyor. Örnek vermek gerekir ise kablo ile çalışan modeller ya da yeni teknolojik modellere sahip cep telefonları. Entonasyon yapacağımız gitarın üzerinde takılı olan teller yeni teller olmalıdır çünkü eski teller asla tam olarak doğru notayı veremezler. Entonasyon ayarını uygulamadan önce dikkat etmemiz gereken husus kesinlikle sap ayarının düzgün olup olmadığıdır. Sap ayarı doğru olmayan bir gitarın, tel mesafesi değişiklik gösterebileceği için entonasyon ayarı asla doğru olamaz. Entonasyon ayarı yapacağımız telin akordunu ayarladıktan sonar 12. perdeye parmağımız ile basıp, tele vurarak oktavın tutup tutmadığını kontrol ederiz. Eğer 12. perdedeki ses, boş telimizden pes ise, entonasyon ayarı yapılacak vida sola doğru gevşetilir, eğer tiz ise sağa doğru sıkılır. Fakat bu ayarlamaları yaptıktan sonra tekrar akord etmemiz gereklidir çünkü tel kayacaktır. İşte entonasyon ayarı yapmak bu kadar kolaydır.

 


Bugün sizlere gitarda entonasyon ayarının nasıl yapılabileceği konusunda İzmir gitar kursu temsilcisi olarak detaylı bilgilendirmeler sağladığımız bir yazı hazırlamıştık, umarız bu yazıdan memnun kalmış ve bilgilenmişsinizdir.