Gitar dersi İzmir ile kısa sürede istediğiniz parçayı çalabileceğinizi biliyor musunuz? Kişiye özel hazırlanan müfredatlar sayesinde sıkılmadan, sadece egzersiz yaparak değil aynı zamanda daha ilk derslerden itibaren parçaların çeşitli kısımlarını çalarak gitar öğrenmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı !

Bu yazımızda sizlere elektro gitar, klasik gitar ve bas gitarın nasıl çalındığına dair bilgiler vereceğiz ve öncelikle sizlere klasik gitar nasıl öğrenilir bundan bahsedeceğiz.

Diğer yazılarımızı merak ediyorsanız ya da sorularınızı sormak isterseniz Gitar Kursu İzmir sitemize bakabilirsiniz.

Klasik Gitar Nasıl Çalınır ?

Klasik gitarı hem ritim atarak çalabileceğiniz gibi hem de arpej atarak da çalabilirsiniz.

Arpej : Basılanakor ya da gitar klavyesi üzerinde yaptığınız bir melodiyi parmaklarınızı kullanarak telleri tek tek tınlatarak çalmanız olayıdır. Örnek vermek gerekirse Re minör akorunu bastığınızı düşünün ;

– 1

– 3

– 2

– 0

– X

– X

Yukarıda verilmiş re minör akorunda re telinden itibaren sağ elinizin parmaklarını sırası ile alt tele doğru koyduğunuzu düşünün. Re telinde baş parmağınızı, sol telinde işaret, si telinde orta ve mi telinde yüzük parmağınız yer alacaktır. Bu arpej pozisyonunu dilediğiniz sırada notaların yerlerini değiştirerek çalabilirsiniz.

Gitarda ritim nasıl atılır diye merak ediyorsanız yine aynı re minör akoruna bir kez yukarıdan aşağı veya aşağıdan yukarı çeşitli vuruşlar yaparak da çalabilirsiniz. Temel ritim kalıplarına dilerseniz youtube üzerinden ulaşabilirsiniz.

Elektro Gitar Nasıl Çalınır ?

Elektro gitarda da klasik gitarda olduğu gibi arpej tekniğini kullanabilirsiniz. Elektro gitarda arpeji dilerseniz parmağınız dilerseniz pena yardımı ile yapabilirsiniz. Bunun dışında elektro gitar denilince akla ilk gelen çılgın sololar olduğu için öncelikle pena ile nasıl çalınır bundan bahsetmeliyiz.

Penayı baş ve işaret parmağınızla sıkıca kavradıktan sonra öncelikle aynı tel üzerinde alt üst alt üst egzersizi yapmanız ve bunu tüm tellerde tekrarlamanız faydalı olacaktır. Alternatepicking denilen bu teknik bir çok parçada kullanılmakta olup elektro gitara yeni başlayan birinin ilk öğrendiği tekniktir. Çalışmalarınızı metronom yardımı ile yapmanız kısa sürede ilerlemenizi sağlayacaktır.

Bas Gitar Nasıl Çalınır ?

Bas gitar hem parmak hem de pena ile çalınabilir. Bas gitaristler arasında dahi tartışma konusu olan bu durum aslında kişiden kişiye değişmektedir. Hangi şekilde bas gitar çalacağınıza kendinizin karar vermesi daha sağlıklı olacaktır. Bunun için öncelikle iki türlü de çalmayı deneyin! Tartışma konusu olmasının nedeni elde edeceğiniz tondur !

İzmir gitar kursu olarak bizim tavsiyemiz ise öncelikle sevdiğiniz bas gitaristleri izlemeniz olacaktır. İzlediğiniz, dinlediğiniz parçalar sonucu beğendiğiniz tonu elde etmek için istediğiniz yöntemle bas gitar çalabilirsiniz.